Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Rijbewijs afgepakt in Someren: arts moet bloed afnemen omdat bestuurder niet kan blazen

SOMEREN - Vier halve liters bier. Dat had een man naar eigen zeggen gedronken voordat hij zondagnacht plaatsnam achter het stuur. Hij werd voor het rijden onder invloed aangehouden in Someren. Dat meldt de politie zondagmiddag op sociale media. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De bestuurder werd gestopt en vervolgens meegenomen naar het bureau voor een alcoholtest. Daar lukte het hem daar echter, om onduidelijke redenen, niet om te blazen op het ademanalyseapparaat. Daarom moest er een arts ter plekke komen en werd er bloed afgenomen.

De automobilist had te veel op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod, aldus de politie. ,,Alcohol en verkeer gaat niet samen.” 

  1. Party-plastic passé bij festival Misty Fields in Asten-Heusden
    PREMIUM
    Poll

    Par­ty-plas­tic passé bij festival Misty Fields in As­ten-Heus­den

    ASTEN-HEUSDEN - Marcel Liebrechts houdt niet van rondslingerende sigarettenpeuken. Het duurt jaren voor ze vergaan en ze zijn slecht voor het milieu, weet het bestuurslid van muziekfestival Misty Fields in Asten-Heusden. „Wij balen echt ontzettend van die dingen. We willen geen peuken meer hoeven rapen.” Hij lacht, maar meent het wel. Vriendelijk verzoek dus of bezoekers die roken gebruik willen maken van de asbakken in de vorm van staande vaten met zand erop.