Rijtven in Deurne rockt met opblaasbare gitaren

DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.

Even eerder op de middag staat de 52-jarige Henk Hellings tijdens het optreden van de PABOband uit Helmond rustig heen en weer te wiegen. Hij hoeft niet zo nodig helemaal vooraan bij het podium te staan. Volgens zijn begeleider Jacques de Rooij is het al opmerkelijk genoeg dat Hellings aanwezig is. ,,Henk heeft er twee dagen over moeten nadenken of hij zou komen. Hij vond het nogal spannend om te gaan”, weet hij. ,,Je moet hem ook vaak aansporen om iets te ondernemen. Uiteindelijk heeft zijn nieuwsgierigheid de doorslag gegeven. Heel stoer van hem.”

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.