De Rooije Plas in Handel wordt op dit moment verdiept en later ook uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rooije Plas in Handel wordt op dit moment verdiept en later ook uitgebreid. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Rooije Plas in Handel woest aantrekkelijk voor jongeren: ‘Een rondje rond de plas lopen is prima, maar het moet gewoon niet te druk worden’

HANDEL - Voor veel mensen is het een ware beproeving om zich ondanks het fraaie lenteweer aan de strikte coronamaatregelen te houden. Zo blijkt De Rooije Plas in Handel dezer dagen woest aantrekkelijk voor rondhangende jongeren.

Quote

Zelf baal ik ook dat ik niet open kan, maar als we ons met z'n allen aan de afspraken houden, is het hopelijk snel voorbij.

Freek School

,,Zondag stonden er hier op de parkeerplaats wel dertig auto's", vertelt Freek School, beheerder van de zwem- en waterskiplas aan de rand van Handel. Het openbaar toegankelijke water blijkt ook in de avond en nacht aantrekkelijk voor met name jongeren, constateert de Handelnaar. ,,Afgelopen weekend zag ik 's nachts wel een paar vuurtjes rondom de plas. Ze hebben nu natuurlijk niet zoveel mogelijkheden en zoeken een plek om samen te komen,  kennelijk is dit dan een goed alternatief.”

In overleg met de politie en gemeente is sinds maandag in elk geval de parkeerplaats bij de plas afgesloten. ,,Ik hoop gewoon dat iedereen zich zoveel mogelijk aan de regels houdt. Een rondje rond de plas lopen is prima, maar het moet gewoon niet te druk worden. Zelf baal ik ook dat ik niet open kan, maar als we ons met z'n allen aan de afspraken houden, is het hopelijk snel voorbij.”