Volledig scherm
Ruiter en paard botsen met auto in Someren © Bert Jansen

Ruiter en paard gewond na botsing met auto in Someren: ‘Kijken of het paard ooit de weg nog op kan’

SOMEREN – Een ruiter is vrijdag samen met zijn paard gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Jan Smitslaan in Someren. De ruiter kwam bij de aanrijding samen met het dier op de motorkap van het voertuig terecht.

Het slachtoffer vertelt zijn verhaal aan deze krant. ,,Ik reed over de Jan Smitslaan toen er plotseling een auto met hoge snelheid kwam aanrijden. Toen ik omkeek, remde het voertuig niet af.” Niet veel later lag zowel Jos als zijn paard op de motorkap. ,,De bestuurster stopte vijftig meter verder, maar reed vervolgens gewoon door.” De bestuurster bleek een paar honderd meter verderop te wonen. 

Omstanders hebben Jos en zijn paard geholpen. Beiden hebben flinke verwondingen opgelopen. ,,Mijn enkel is dik en mijn kruisbanden zijn afgescheurd. Inwendig krijg ik nog een nader onderzoek omdat ik veel last heb van inwendige pijn. Ik kan niet lopen. Heb gisteren zo’n vijf uur in het ziekenhuis gelegen.”

Het paard heeft flinke schrammen aan het ongeluk overgehouden. Aan de achterkant van zijn been zit een grote wond. ,,We moeten kijken of hij ooit nog de weg op kan. We weten niet of hij in een shock is geraakt. Het was een behoorlijke klap.”

Volledig scherm
Ruiter en paard botsen met auto in Someren © Bert Jansen
Volledig scherm
Het paard liep flinke schaafwonden op. © Jos
Volledig scherm
De ruiter viel op de motorkap. © Jos
Volledig scherm
Het voertuig is zwaar beschadigd geraakt. © Jos