Samenwerken in zorg blijft lastig voor Peel

DEURNE - Ze zijn nu twee jaar onderweg, de vijf Peelgemeenten die zonder grote buur Helmond samen zorgtaken uitvoeren. Net als bij voorganger Peel 6.1 blijft het ook nu weer vallen en opstaan. 

Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek besloten januari 2017 na het opstappen van Helmond uit Peel 6.1 tot de nieuwe organisatie Peelgemeenten die de zorgtaken voor de vijf moest gaan uitvoeren. Ze hadden van het 6.1-debacle in elk geval geleerd dat de zorg dichter bij de eigen inwoners thuishoorde. 

 1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
  PREMIUM

  Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

  DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.
 2. PREMIUM

  Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

  DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.