Volledig scherm
Discoschaatspret bij het Winterpleinfestijn bij het Boerenbondsmuseum in Gemert. © FotoMeulenhof

Schaatspret is weer begonnen in Gemert

GEMERT - Er kan weer geschaatst worden in Gemert. Traditiegetrouw heeft het Boerenbondsmuseum een kunstijsbaan opgetuigd. Zaterdag werd de schaatspret ingeluid met een discoavond. 

Tot en met 5 januari kunnen bezoekers de ijzers onderbinden in het nostalgische decor van het museum. De komende tijd is het Winterpleinfestijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden tot 21.00 uur (op zaterdag) en 20.00 uur (op vrijdag en zondag). Ook zijn er geregeld muzikale optredens rondom de baan. Toegang kost 2,50 euro, een paar schaatsen huren kost eveneens 2,50 euro.

  1. St Servatiusgilde in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandelzwaaien is als Joris en de draak’
    video

    St Servatius­gil­de in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandel­zwaai­en is als Joris en de draak’

    LIESHOUT - Willem van Pelt heeft zo zijn manieren om te testen of zijn zoontjes ook gildebroeders in hart en nieren zijn. ,,Bas, weet jij waar vendel voor staat?'', vraagt de hoofdman van het jubilerende St. Servatiusgilde tijdens de viering van het 600-jarig bestaan aan zijn 13-jarige zoon. Na een korte denkpauze antwoordt Bas met een reeks ridderlijke begrippen: ,,vrede, eendracht, nobelheid, discipline, eerbied, lach en leven.''