Volledig scherm
PREMIUM
Rick Verhees (links) en Jelle de Jongh, de organisatoren van Schenk. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

Schenk moet voor meer leven in de brouwerij zorgen bij kermis Aarle-Rixtel

AARLE-RIXTEL - Komend weekend is het kermis in Aarle-Rixtel. Het speciaalbierfestival Schenk moet voor een extra impuls zorgen.

Om in de toekomst ook een kermis te hebben in Aarle-Rixtel werd twee jaar geleden besloten om de voorjaarskermis af te schaffen en de zomerkermis te verplaatsen naar het vierde weekend van september. Speciaalbierfestival Schenk moet op zaterdag en zondag nog meer mensen naar het Heuvelplein trekken. ,,Vanuit de kermismensen en ook vanuit de werkgroep kwam nadrukkelijk de vraag om meer leven in de brouwerij te brengen. Er moest vanuit de horeca meer georganiseerd worden", vertelt Jelle de Jongh.

  1. St Servatiusgilde in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandelzwaaien is als Joris en de draak’
    video

    St Servatius­gil­de in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandel­zwaai­en is als Joris en de draak’

    LIESHOUT - Willem van Pelt heeft zo zijn manieren om te testen of zijn zoontjes ook gildebroeders in hart en nieren zijn. ,,Bas, weet jij waar vendel voor staat?'', vraagt de hoofdman van het jubilerende St. Servatiusgilde tijdens de viering van het 600-jarig bestaan aan zijn 13-jarige zoon. Na een korte denkpauze antwoordt Bas met een reeks ridderlijke begrippen: ,,vrede, eendracht, nobelheid, discipline, eerbied, lach en leven.''