Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen in actie op een hindernisbaan tijdens de kindervakantieweek in Lieshout. © Tonny Peeters

Scholieren helpende hand bij vakantieweken in de Peel

LIESHOUT - Vele honderden kinderen uit zeker elf dorpen in deze regio doen deze week mee aan een kindervakantieweek. Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig. Onder meer in Lieshout en Beek en Donk vullen ze gaten met maatschappelijke stagiaires.

Quote

Het werkt twee kanten op. Stagiaires zijn blij dat ze ergens hun stage kunnen lopen. Wij zijn blij dat we voldoende leidingge­ven­den hebben voor alle groepen

Coen Verbakel , Voorzitter kindervakantiewerk

Een grote tent opbouwen, het zetten van hekwerk, het bouwen van decors of het begeleiden van een groep basisschoolkinderen; kindervakantieweek Lieshout heeft deze week genoeg opdrachten in petto voor de in totaal 27 maatschappelijke stagiaires. Volgens voorzitter Coen Verbakel profiteert iedereen van de inzet van deze vrijwilligers. ,,Het werkt twee kanten op. Stagiaires zijn blij dat ze ergens hun stage kunnen lopen. Wij zijn blij dat we voldoende leidinggevenden hebben voor alle groepen.”

Ieder jaar zijn er zo’n vijfhonderd deelnemers en vrijwilligers op het sportpark aan de Herendijk actief. De laatste vijf jaar worden de kinderen ook begeleid door jongeren die stagepunten voor school moeten halen. Het aantal stagiaires is de afgelopen jaren redelijk stabiel, aldus Verbakel. ,,Het aantal schommelt rond de dertig. We hebben nog nooit nee hoeven te verkopen.”

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.