Volledig scherm
© Thinkstock

School in Gemert vraagt foto met wijsvinger omhoog

GEMERT - Leerlingen van openbare basisschool 't Einder in Gemert moesten vanaf deze woensdag wekelijks voor 10.00 uur een foto van henzelf met opgestoken wijsvinger naar de juf of meester sturen. Zo kon directeur Paul Pennock controleren of het onderwijs op afstand goed verloopt. Flink wat kinderen trapten in deze 1 april-grap.

Pennock: ,,We hebben de hoeveelheid reacties niet geteld, maar het zijn er veel. De één had het door en stuurde een foto met een vermelding ‘1 april’. Maar we kregen ook serieuze vragen van ouders en kinderen hoe ze dat dan moesten doen. En natuurlijk veel foto’s van kinderen met hun vinger omhoog.”

Basisschool Kleinerf in De Mortel stuurde de leerlingen een link waarmee een luizenscanner kan worden opgestart. Om zo digitaal toch de luizencontrole te kunnen uitvoeren nu de kinderen niet naar school komen. De kinderen moesten voor het beeldscherm gaan staan om te worden gescand.

Verschillende scholen zagen af van een 1 april-grap omdat leerkrachten wisten dat leerlingen grootouders zijn verloren door het coronavirus.