Volledig scherm
Scrooge als jubileum voorstelling Links op de foto Anouk Lemmen/ rechts Nikki van der Linden © Maria Verstappen

Scrooge als jubileum voorstelling in Neerkant

NEERKANT - Het 10-jarig jubileum van jeugdtheater Neerkant werd vrijdagavond in gemeenschapshuis De Moost gevierd met het klassieke kerstverhaal a Christmas Carol van Charles Dickens.

Het verhaal is door Harry Smits in een moderne bewerking gegoten en is bij iedereen wel bekend. Het gaat over de gierige nukkige Elisabeth Scrooge ( gespeeld door Rebecca van Bussel) die op kerstavond wordt bezocht door haar voormalige partner Jacobina Marly ( Jip Hoefnagels). Die stuurt drie geesten op haar af omdat ze hoopt dat Scrooge in gaat zien dat ze haar leven moet gaan beteren.

Eerste keer

Voor de eerste keer onder regie van regisseur Nick Verberne uit Heusden speelden negen meisjes en twee jongens met veel enthousiasme op een heel natuurlijke manier hun rol. Het jeugdtoneel is opgericht door Maarten Waals en Gerard Derix, allebei lid van Theatergroep Neerkant.

Maarten Waals: “Ik was eens samen met mijn zoon Stan naar een jeugdvoorstelling gaan kijken. Na afloop zei mijn zoon dat hij dat ook wel wilde doen. Wat ze op een ander kunnen kan natuurlijk ook in Neerkant dacht ik toen. Ik heb toen Gerard benaderd en samen zijn we de kar gaan trekken. Zo is het eigenlijk ontstaan.”
Nu tien jaar later zijn beide benoemd tot erelid van deze vereniging.

Anouk Lemmen (22 jaar) is het enige jeugdlid dat tegelijk met de theatergroep dit jubileum mag vieren. "Ik heb tot mijn achttiende bij de jeugd meegespeeld en ben nog steeds lid. Nu speel ik ook al vier jaar bij het volwassen toneel maar vervul bij dit gezelschap nu voornamelijk een rol achter de schermen. Ik had deze keer wel een kleine rol in het 'kinder’ koor wat heel leuk was om te doen. Vals zingen is ook een kunst, maar laat mij toch maar gewoon een rol spelen.” In huize Lemmen zijn ze allemaal door haar met het acteer virus besmet. Haar moeder, zusjes en broer spelen allemaal bij theatergroep Neerkant.

Nikki van der Linden vierde als Geest van het heden niet alleen het jubileum, maar ook haar 18de verjaardag op het toneel. Zij speelt samen met haar zus Meike -die schitterde in haar rol van Cratchit- al zes jaar mee. Na deze voorstelling stoomt ook zij door naar de grote theatergroep. Nikki: Het is zo leuk om te doen. Door drukte op school had ik deze keer maar een kleine rol en daar was ik wel blij mee. Ik ben met het acteer virus besmet geraakt nadat ik in de musical in groep acht meegedaan had. Mijn vriendinnen Lise en Diede spelen ook mee en dat maakt het natuurlijk allemaal nog leuker.”

  1. Paar uit Ommel boos op burgemeester om onterechte beschuldiging hennepkwekerij: ‘Hij moet hier aan tafel sorry komen zeggen’
    PREMIUM

    Paar uit Ommel boos op burgemees­ter om onterechte beschuldi­ging hennepkwe­ke­rij: ‘Hij moet hier aan tafel sorry komen zeggen’

    OMMEL - Ze hebben naar eer en geweten gehandeld, als eerlijke burgers. Toch werden twee loodsen van Faas en Wilma van der Heijden in Ommel gesloten na de vondst van goederen waarmee je een hennepkwekerij kunt starten. Ze stappen nu naar de rechter, gesterkt door een voor hen positief oordeel van de bezwaarschriftencommissie. ,,We willen onze naam zuiveren.”