Volledig scherm
PREMIUM
Bernadette en Phil van Kempen en Ria Willemsen (vlnr) in de vlindertuin van Bospark Bakel. © ED

Sloophamer steeds dichterbij voor Landgoed Bakel

BAKEL - Met de aankondiging dat De Zorgboog de Jan de Witkliniek in Bakel de komende maanden ‘gecontroleerd gaat verlaten’, wordt de transformatie van het groengebied aan de rand van het dorp steeds concreter. Ondertussen gaan de vrijwilligers van Bospark Bakel gewoon door met het verfraaien van het Zorgboog-terrein. ,,Voor ons is dit een grote speeltuin.”

Nee, hoe Landgoed Bakel er over pak ’m beet vijftien jaar uitziet, is nog steeds met geen mogelijkheid te zeggen. ,,Een afgerond eindplaatje is er niet”, liet Ton Borghs, de vorig jaar onverwacht overleden bestuursvoorzitter van De Zorgboog, ruim drie jaar geleden al in deze krant optekenen. Dat ‘eindplaatje’ is er ook nu nog niet. Vaststaat in elk geval wel dat de zorgorganisatie een deel van het ruim 35 hectare grote terrein wil afstoten en dat de herontwikkeling in delen wordt opgesplitst en in fasen wordt uitgevoerd.

  1. Elsom Open Air in Reusel: 'Zo'n festival in je achtertuin wil je niet missen’

    Elsom Open Air in Reusel: 'Zo'n festival in je achtertuin wil je niet missen’

    REUSEL - Voor Monique Spooren uit Reusel was het een dubbel gevoel om zich onder te dompelen in de drukte op het Elsom Winterfestival. Nog maar net bekomen van de kroning van haar man tot Prins carnaval van Reusel, liet ze zich meeslepen in de muziek en in de massa. "Laten we hopen dat het beter afloopt dan verleden jaar want toen brak ik op weg naar huis mijn enkel na een schuiver op een opgebroken weg."