Volledig scherm
PREMIUM
Bernadette en Phil van Kempen en Ria Willemsen (vlnr) in de vlindertuin van Bospark Bakel. © ED

Sloophamer steeds dichterbij voor Landgoed Bakel

BAKEL - Met de aankondiging dat De Zorgboog de Jan de Witkliniek in Bakel de komende maanden ‘gecontroleerd gaat verlaten’, wordt de transformatie van het groengebied aan de rand van het dorp steeds concreter. Ondertussen gaan de vrijwilligers van Bospark Bakel gewoon door met het verfraaien van het Zorgboog-terrein. ,,Voor ons is dit een grote speeltuin.”

Nee, hoe Landgoed Bakel er over pak ’m beet vijftien jaar uitziet, is nog steeds met geen mogelijkheid te zeggen. ,,Een afgerond eindplaatje is er niet”, liet Ton Borghs, de vorig jaar onverwacht overleden bestuursvoorzitter van De Zorgboog, ruim drie jaar geleden al in deze krant optekenen. Dat ‘eindplaatje’ is er ook nu nog niet. Vaststaat in elk geval wel dat de zorgorganisatie een deel van het ruim 35 hectare grote terrein wil afstoten en dat de herontwikkeling in delen wordt opgesplitst en in fasen wordt uitgevoerd.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.