Volledig scherm

Snel aan de slag voor KDO Deurne

DEURNE - Er moet snel een oplossing komen voor turnclub KDO. Een eigen hal bij het scholenvierkant in Deurne is de beste optie, zo vindt de politiek. Die besprak de uitkomst van het capaciteitsonderzoek sportaccommodaties. KDO zit nu in de oude lts-gebouw en moet daar weg omdat het verkocht is. 

Een gebouw waar je de jas aan moet houden. Voor zo'n grote vereniging als KDO (400 leden) niet aanvaardbaar. De combinatie met de vier scholen wordt door de politiek toegejuicht. Hoewel PvdA hardop dacht aan een combinatie met een gymzaal in Zeilberg. Zo sla je twee vliegen in één klap. Daarvoor kreeg de partij de handen niet op elkaar. 

Het CDA sprak nog eens zijn ongenoegen uit over dat het zo lang moet duren. Die partij vindt het van de zotte dat KDO anderhalf jaar moest wachten op dit onderzoek. Coalitiepartij DeurneNu snapte het ongeduld, maar vindt het belangrijk dat de hal in een breder verband moet gezien. Er zijn door het onderzoek nog vier knelpunten naar boven gekomen, die nu ook direct aangepakt kunnen worden.

Wel bekend is de situatie in Zeilberg. Kinderen moeten met de bus gaan gymmen. Een eigen gymzaal is daar niet noodzakelijk, oordeelt adviesbureau Synarchis dat het rapport opstelde. Binnen de politiek werd wel gesproken over een beweegaccommodatie in Zeilberg. Eenvoudiger en minder duur dat een volwaardige gymzaal.