Bart de Groot met het voormalig hoofd van de school, de 91 jarige Remy Lammers, op de zolder van de pastorie in Someren Eind.
Volledig scherm
Bart de Groot met het voormalig hoofd van de school, de 91 jarige Remy Lammers, op de zolder van de pastorie in Someren Eind. © FotoMeulenhof

Someren-Eind op zoek naar Betuwse molenaarszoon Joe

SOMEREN-EIND - Het was op 1 december 1944 dat onderduiker Joe zijn naam vereeuwigde in de draagbalk van de pastorie in Someren-Eind. Nu is een zoektocht naar deze Joe gestart.

 1. Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water
  PREMIUM

  Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water

  IJszwemmen of winterzwemmen, je hoort het steeds vaker. Ook in Brabant wordt flink gezwommen in de winter. Bijvoorbeeld in de IJzeren Man in Eindhoven, Berkendonk in Helmond, de Oosterplas in Den Bosch en de Galderse Meren in Breda. Het zwemmen is zo populair dat veel ijszwemclubs vol zitten. Soms willen er wel veertig mensen meedoen aan een duik in het koude water. Dan wordt het moeilijk om je aan de coronaregels te kunnen houden. Dus wordt er ook veel gezwommen in nieuwe, kleinere clubs. Of alleen. Wat bezielt mensen om in de winter het ijskoude water in te duiken?
 1. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik

 2. Vierde dag met avondklok verloopt stuk rustiger dan eerder
  Play

  Vierde dag met avondklok verloopt stuk rustiger dan eerder