Volledig scherm
Karel en Annie Willems--Van Dinther anno 2019 © Rinus van Houts

Somerens paar Annie en Karel: op de brommer naar de liefde

SOMEREN - Annie van Dinther en Karel Willems waren op 15 augustus 60 jaar getrouwd en vierden dit twee dagen later.

Quote

Ik werd vrij snel door de mensen in Someren-Hei­de opgenomen; dat ik een Duitser was, hebben ze nooit laten merken

Karel Willems, Bruidegom

,,De gasten vonden het een leuk feest, dus wij ook. Het hoogtepunt was het bezoek van burgemeester Dilia Blok van Someren." Ook op de felicitatiebrieven van de provincie en van het koninklijk huis zijn ze erg trots. 

Karel is in 1941 in het Duitse dorp Süchteln, over de grens bij Venlo, geboren en opgegroeid. Na zijn schooltijd is hij gaan werken bij een ijzergieterij in de buurt en toen hij met Annie getrouwd was, ging hij met haar op de boerderij aan de Hugterweg 7 wonen. ,,Ik werd vrij snel door de mensen in Someren-Heide opgenomen; dat ik een Duitser was, hebben ze nooit laten merken. Ik kende in korte tijd veel mensen in het dorp. Naast mijn boerenwerk haalde ik ook melk op, bij 52 boeren in het dorp. Ik kwam overal.”

Meehelpen

Annie is in Deurne geboren en op de Groeneweg in De Hei opgegroeid. ,,Na schooltijd was het meehelpen op de boerderij en dat heb ik gedaan tot ik trouwde, dat was vroeger bij de boeren zo."

Zij kreeg verkering met Karel in het Duitse stadje Vorst waar haar ome Ties woonde. ,,Ik ging bij mijn oom carnaval vieren, dat was er in De Hei nog niet. Daar kwam ik hem tegen." Hun verkeringstijd speelde zich deels op de bromfiets af. ,,Ik reed de ene week 70 kilometer naar Someren-Heide en Annie legde de afstand de andere week af. Tja, op de brommer naar de liefde."

Stieren

Op de boerderij in De Hei werden stieren gefokt en daar hadden ze alle twee de handen vol aan. ,,En daarnaast groeiden onze drie kinderen op, dus dan begrijp je wel dat er geen tijd was voor hobby's." Karel vertelt over de veemarkt in Den Bosch. ,,Daar werd in het café uitbetaald in echt geld, ik verkocht er soms wel 20 stieren en ging dan met veel geld naar huis. Dat zou in deze tijd niet meer kunnen."

Na het boerenleven zijn ze in de lege stallen een caravanstalling begonnen. ,,Naast onze vijf kleinkinderen, allemaal zoontjes, is dat onze hobby. Veel buurten met de klanten en vaak volk over de vloer, dat vinden wij gezellig." Binnenkort gaan ze op huwelijksreis naar Oostenrijk. ,,Dat konden wij in 1959 niet betalen, nu gaan we genieten."

Volledig scherm
Karel en Annie Willems-van Dinther in 1959 © Rinus van Houts