Benzineroof bij tankstation Lemmen Someren waar Huub Lemmen met de afgebroken ruitenwisser bij de pomp staat
Volledig scherm
Benzineroof bij tankstation Lemmen Someren waar Huub Lemmen met de afgebroken ruitenwisser bij de pomp staat © DCI media

Somerense pompstationseigenaar springt tegen auto van doorrijder

SOMEREN - ,,Daar stond ik dan met een afgebroken ruitenwisser in mijn hand, machteloosheid overviel mij toen ik de auto met de daders weg zag rijden en film van de voorgaande keren dat dit gebeurde kwam weer voorbij.” 

Dat vertelt eigenaar Huub Lemmen van het tankstation aan de Boerenkamplaan in Someren waar afgelopen weekend opnieuw drie personen met een volle tank benzine wegreden zonder te betalen.

Op zaterdagochtend 11.55 uur stopt een kleine blauwe Peugeot om te tanken. Lemmen loopt mee naar buiten omdat hij de mannen niet vertrouwt. ,,Bij ons is al vaker getankt zonder te betalen en ik had hier geen goed gevoel over. Ik ging voor de autodeur staan terwijl een van hen de tank vol liet lopen.”

De klant loopt mee naar de kassaruimte en vertelt daar dat hij een verkeerde betaalpas heeft. ‘Even de goede pas halen in de auto’, zegt de man tegen de Somerenaar. Met de goede pinpas op zak loopt de man weer mee naar de kassa. Lemmen: ,,Ik liep naar binnen en meteen sprintte hij naar de auto. Ik kon hem niet grijpen, maar sprong op de wegrijdende auto en hield me vast aan de ruitenwisser, die brak dus af!”

Digitale melding

Lemmen vertelt dit aan zoon Nick die direct de politie belt. ,,Ik vroeg of zij op zoek wilde gaan naar een blauwe Peugeot en noemde het kenteken. Het was amper een paar minuten geleden dus zij konden nog niet ver weg zijn. De dienstdoende agent verzocht mij echter om digitaal melding te doen, zo kregen de daders alle ruimte om weg te komen”, zegt Nick Lemmen.

Vervolgens zette zoonlief de camerabeelden op internet. ,,De reacties waren over het algemeen hartverwarmend en onze pap kreeg complimenten over zijn optreden. Zelfs uit Den Haag kwam een reactie,’ Jij hebt goed gehandeld, dat moesten meer mensen doen!”

Vrij nuchter

Ook de opmerkingen van de klanten zijn erg positief en na een paar dagen zelfs vol humor. ,,Iemand vroeg met een lach of wij nog ruitenwissers op voorraad hebben!” Huub maakt zich inmiddels zorgen over zijn gezin. ,,Mijn zoon en ik zijn vrij nuchter en hebben dit voorval al snel een plekje gegeven, maar de rest van de familie denkt er anders over. Wanneer is de volgende keer?”

Toch is hij er zeker van dat een volgende keer zijn reactie niet veel anders zal zijn. ,,Je kunt van te voren niet zeggen wat je doet, elke situatie is anders. Maar wij kunnen hier nu eenmaal niet tegen onrecht.”