Gerry Sieben
Volledig scherm
Gerry Sieben

Somerense verhalen zijn er, boek volgt nog

SOMEREN - Verhalen voor het boek 'Samen voor Someren’ worden nu eerst in weekblad gepubliceerd.

,,Ik liep al jaren met het idee rond om mooie verhalen te bundelen in een boek. En wel de verhalen die niet in de bekendheid komen, over mensen die ertoe doen en die niet in de schijnwerpers staan, maar achter de schermen blijven.” Dat zegt Gerry Sieben uit Someren-Heide. Zij is lid van de stichting Samen voor Someren, een club die burgerinitiatieven ondersteunt en ook met verschillende ‘stamtafels’ allerlei thema’s onder de aandacht brengt.

Een werkgroep van 'Samen voor Someren' ging met het idee van Sieben aan de slag. Er werd bekendheid aan gegeven en een aantal schrijvers reageerde positief. ,,Wij kwamen er echter achter dat een boek uitgeven weliswaar erg leuk is, maar ook ontzettend arbeidsintensief. Het kostte meer tijd dan we voor ogen hadden."

Onvoorspelbaar proces 

Het boek zou eigenlijk eind 2019 uitkomen, had de werkgroep bedacht. Zover kwam het niet. Sieben: ,,We hebben verhalen die kant en klaar zijn en verhalen die nog wat werk en verdieping vereisen. Het boek komt uit, maar we hebben nu geen streefdatum meer. Aangezien het een onvoorspelbaar proces is en we nog verhalen kunnen gebruiken.”

Tien epistels die klaar zijn, worden vanaf donderdag 28 mei iedere laatste week van de maand in weekblad ’t Contact gepubliceerd. ,,Mogelijk helpt dit om nog meer schrijvers geïnteresseerd te krijgen om mee te doen. Iedere dag dragen veel mensen een steentje bij aan het Someren van ons. Deze verhalen moeten gedeeld worden”, vindt Gerry Sieben.

De werkgroep heeft dit jaar nog nodig voor de voorbereidingen op het boek, zeker nu in deze tijd op bezoek gaan of een afspraak maken er niet bij is. 

Voor informatie: info@samenvoorsomeren.nl