Diverse sportaanbieders en belangstellenden komen bij elkaar voor de start van een Lokaal Sportakkoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Diverse sportaanbieders en belangstellenden komen bij elkaar voor de start van een Lokaal Sportakkoord. © fotomeulenhof/Bert Jansen

Sportclubs Someren met elkaar in gesprek over sportakkoord

SOMEREN - Het is de gemeente Someren er alles aan gelegen om haar inwoners zo gezond en fit mogelijk te houden. Samen met sportverenigingen, welzijnsorganisaties en zorgverleners werden donderdag de eerste stappen gezet om te komen tot een lokaal sportakkoord.

Daarin komen afspraken te staan die verenigingen en organisaties samen maken om het sportklimaat in de gemeente Someren te perfectioneren. ,,Someren is al erg goed bezig, het percentage mensen dat per week voldoende beweegt, ligt hier met 65,3 procent al hoger dan het landelijk percentage”, stelt Miriam van Moll. Als sportformateur is zij aangetrokken door de gemeente Someren om het lokaal sportakkoord te schrijven. ,,Iedereen moet een leven lang met plezier kunnen sporten en bewegen. Tijdens deze bijeenkomsten luister ik naar de verenigingen en organisaties. We bespreken de goede dingen, maar ook de verbeterpunten. Ik schrijf dan wel het sportakkoord, maar de verenigingen bepalen de inhoud ervan zelf.”