Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Stationsstraat Deurne jaar lang op de schop

DEURNE - De Deurnese Stationsstraat zal in totaal een jaar lang open liggen. Het werk gebeurt in fases, waardoor delen van de weg -zoals de kruising met de Emmalaan- wel weer snel bereikbaar worden. 
De Stationsstraat heeft te kampen met achterstallig onderhoud en dat is dan ook de reden dat de klus niet een twee drie geklaard is, aldus wethouder Helm Verhees. 

Het complete waterleidingnet wordt vervangen, er wordt een nieuw gescheiden riool aangelegd, een oude gasleiding wordt vervangen en er worden voorbereidingen getroffen voor glasvezel.    Ook worden trottoirs en het wegdek vervangen. De oude betonbanden worden hergebruikt. 
Na vervanging van het riool wordt de straat heringericht. De weg wordt dan ook smaller. Dit om de snelheid van het verkeer naar beneden te brengen. Daarnaast worden de oude stoplichten vervangen.
Verhees laat weten begrip te hebben voor mensen die balen van de werkzaamheden. ,,Het kan echt niet anders, dit moet gebeuren.” De tijdsdruk komt ook voort uit de planning voor de ondertunneling van het spoor. In die periode kunnen andere wegen onmogelijk afgesloten worden. Tijdens het komende jaar zal er 8000 kuub grond verplaatst worden, ruim 2100 ton asfalt worden gestort, 2500 vierkante meter betontegels worden versleept en 24 rioolputten worden gemaakt.