Volledig scherm
Recreatiepark Prinsenmeer in Ommel, onderdeel van de Oostappen Groep. © Ronald Otter

Strijdbare eigenaar Oostappen Groep: ‘Niet bewust van strafbare feiten’

ASTEN – Eigenaar Peter Gillis is zich niet bewust van enig strafbaar handelen door zijn Oostappen Groep. Dat zegt hij in een eerste reactie op de Fiod-inval van dinsdag, die hem en zijn mede-directieleden hebben verrast.

De Fiod, politie, inspectie SZW en gemeenten deden dinsdag invallen bij vier vakantieparken van Oostappen en het hoofdkantoor in Asten. Daarbij werd administratie meegenomen. Er zijn vermoedens van overtredingen van diverse wet- en regelgeving, zoals illegale bewoning door arbeidsmigranten en overtredingen van de brandveiligheid.

Oostappen herkent zich niet in de beschuldigingen, blijkt uit een verklaring die is opgesteld door advocaat Mark Hendriks van FT Advocaten in Nijmegen. ‘Al geruime tijd vindt er een regulier boekenonderzoek van de belastingdienst plaats bij het concern. Daarin is alle medewerking verleend. Er zijn enkele fiscale geschillen gerezen en de Oostappen Groep was nog in gesprek met de belastingdienst over een eventuele oplossing. De Oostappen Groep betreurt het derhalve ten zeerste dat de Fiod deze vergaande stap heeft gezet, maar is strijdbaar.’

Gedurende het Fiod-onderzoek geeft de Oostappen Groep geen verder commentaar, schrijft Hendriks.

Volledig scherm
Peter Gillis met zijn 7 chihuahua's in Lommel. © FotoMeulenhof