Volledig scherm
PREMIUM
Weekopening op Openbare basisschool de Horizon in Asten © FotoMeulenhof

Strijdbare ouders in Asten: Euforie, kippenvel maar ook voorzichtig

ASTEN - Ze heeft het afgelopen weekend alvast een mooi feestje gevierd, zegt moeder Vera Seijkens. Waar vele ouders ruim een jaar lang voor gevochten hebben, lijkt nu zijn vruchten af te werpen: basisschool de Horizon blijft open als het aan verantwoordelijk bestuur PlatOO ligt. Janneke Knoops kreeg zelfs kippenvel toen het bericht in haar mailbox binnenkwam. 

Van uitbundigheid is echter nog geen sprake in Asten-West, want het gemeentebestuur en Prodas (katholiek onderwijs) zien vooralsnog geen reden om het huisvestingsplan te wijzigen. ,,We zijn realistisch en voorzichtig en dat komt door de visie van de gemeente. Eerst zien en dan geloven”, vat Knoops het gevoel van veel ouders samen.

  1. Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastingen
    PREMIUM

    Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastin­gen

    ASTEN – Het gaat pijn doen in de Astense portemonnees. Inwoners gaan het komend jaar gemiddeld een kleine zeventig euro meer betalen aan lokale belastingen dan een jaar geleden: 709 euro tegenover 641 dit jaar. De stijging komt met name door hogere heffingen voor afvalstoffen, het riool en de onroerende zaakbelasting (ozb) die met vijf procent stijgt bovenop de indexering. De Astense lasten gaan al met al met iets meer dan tien procent omhoog.