Stroomstoring in regio Helmond verholpen: 26.000 klanten hebben weer stroom

VideoHELMOND - Verschillende plaatsen in de regio Helmond kampten maandagmiddag met een stroomstoring. De storing werd veroorzaakt door rookontwikkeling in een transformatorstation in Aarle-Rixtel. Inmiddels is de storing verholpen.

Volgens een woordvoerder van Enexis deed de storing, die rond half 5 begon, zich in elk geval voor in delen van Gemert, Aarle-Rixtel en Helmond en werden in totaal 26.000 klanten getroffen. Vanwege de rookontwikkeling in het transformatorhuisje haalde Enexis de stroom er uit voorzorg af, aldus de woordvoerder. 

Inmiddels is de storing met hulp van de brandweer verholpen en hebben de huishoudens weer stroom.

Volledig scherm
Brand bij Electra centrale Bakelseweg Aarle Rixtel. Grote delen zonder stroom. © Bert Jansen
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.