Volledig scherm
PREMIUM
Tennisclub ‘t Root in Asten bestaat 50 jaar.

't Root in Asten: vijftig jaar samen de club maken

 ASTEN - De Astense Tennisvereniging ’t Root viert dit weekend haar vijftigjarige jubileum. Van de vijfhonderd leden zijn er nog zeven van het eerste uur. Drie van hen zijn nog steeds actief als speler: Rina Slaats, Mia van Beers en Gerard van Geffen. Allen werden in 1969 lid van de nieuw opgerichte vereniging. Dat ze vijftig jaar later nog steeds actief zouden zijn had geen van drieën ooit verwacht.

Quote

Tennis was in die tijd een beetje elitair. ’t Root was één van de eerste verenigin­gen zonder ballotage

Mia van Beers

,,Zolang ik het geluk heb dat ik vitaal ben, ga ik door”, zegt de 76-jarige Gerard van Geffen. ,,Het spelletje blijft gewoon leuk om te doen, dus dan blijf je natuurlijk lid”, aldus de 80-jarige Mia van Beers. Ze weet nog goed hoe ze bij ’t Root terecht is gekomen.

,,Er kwam een mevrouw van de bond reclame maken in het gemeenschapshuis. Ik was toen al dertig en stak mijn vinger op om te vragen ‘ben ik niet te oud?’ Tennissen is van 8 tot 80, kreeg ik toen als antwoord, waarna ik meteen lid ben geworden”, zegt Van Beers. ,,Tennis was in die tijd een beetje elitair. ’t Root was één van de eerste verenigingen zonder ballotage”, weet Van Geffen.