Volledig scherm
PREMIUM
Marcel van de Wijgert (links) en Leon van Bokhoven in de operatorroom van brouwhuis 2. © Joost Duppen

Teamleider Bavaria: ‘Of ik gelukkig word van cijfers?Nee, maar wel van bier!’

LIESHOUT - Het werk is in een halve eeuw tijd ongelooflijk veranderd. Door automatisering heeft spierballenwerk plaatsgemaakt voor andere uitdagingen. Ook in de meest kenmerkende ruimtes van Bavaria: de brouwhuizen en bottelarij.

De geur van bier. Jute zakken vol mout en hop. Bierbrouwers die boven een karakteristieke koperketel hangen. ,,En met een grote lepel door het mengsel roeren, zoals in de reclames. Als ze op verjaardagen vragen wat ik doe, vertel ik dát", grapt Marcel van de Wijgert (47), sinds tien maanden een van de procesoperators in brouwhuis nummer twee.

  1. St Servatiusgilde in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandelzwaaien is als Joris en de draak’
    video

    St Servatius­gil­de in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandel­zwaai­en is als Joris en de draak’

    LIESHOUT - Willem van Pelt heeft zo zijn manieren om te testen of zijn zoontjes ook gildebroeders in hart en nieren zijn. ,,Bas, weet jij waar vendel voor staat?'', vraagt de hoofdman van het jubilerende St. Servatiusgilde tijdens de viering van het 600-jarig bestaan aan zijn 13-jarige zoon. Na een korte denkpauze antwoordt Bas met een reeks ridderlijke begrippen: ,,vrede, eendracht, nobelheid, discipline, eerbied, lach en leven.''