Volledig scherm
PREMIUM
Varendonck College aan de Kanaalstraat in Someren © FotoMeulenhof

Thema-avond ‘Hoe sterk is mijn puber’ op Varendonck College in Someren: Depressieve puber zegt uit schaamte niksSOMEREN - Anderhalf uur lang worden op donderdagavond in de aula van het Varendonck College wetenschappelijke theorieën over opvoeding en groepsgedrag op een publiek van zo'n 450 ouders afgevuurd, maar het meest beklijft een mededeling aan het eind van de bijeenkomst: ,,Er zou eigenlijk een leerling een persoonlijk verhaal over depressie komen vertellen, maar deze scholier heeft helaas op het laatste moment afgezegd.‘’

De persoonlijke ontboezeming van een puber over angst en somberheid had een treffend slotstuk moeten zijn van de thema-avond 'Hoe sterk is mijn puber'. Een door de ouderraad van het Varendonck College georganiseerd programma (met sprekers en intermezzo's van toneelgroep Helder Theater) over groepsdruk, prestatiedruk en de impact daarvan op pubers. En uit wiens mond kun je dit nu duidelijker horen dan die van een tiener zelf? Een ervaringsdeskundige dus. Die levert met de last minute afzegging het ultieme bewijs: depressie bij pubers is een zeer delicaat onderwerp.

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.