Theo van Mullekom, de kapper die ook zong.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo van Mullekom, de kapper die ook zong. © FotoMeulenhof

Theo van Mullekom overleden; van zingende kapper tot sociale doorzetter

NecrologieHELMOND - ,,Ik heb hoe dan ook een rijk leven gehad. En ik ben blij dat ik al die jaren op verschillende manieren voor mensen wat heb kunnen betekenen”, schrijft Theo van Mullekom zelf in de aanhef van de beknopte biografie die over hem is opgetekend. 

Theo van Mullekom, in 2017 in Griendtsveen op de brug die nog door zijn moeder geopend is.
Volledig scherm
Theo van Mullekom, in 2017 in Griendtsveen op de brug die nog door zijn moeder geopend is. © FotoMeulenhof

Het boekje liet Theo van Mullekom nog vlug in eigen beheer uitkomen. Of ik het zelf bij hem wilde komen ophalen. Hij bleek namelijk zijn auto al verkocht te hebben en thuis, aan de keukentafel in Mierlo-Hout, vertrouwde hij op zachte toon toe dat hij de adem niet meer had om de boer op te gaan.

Tachtig jaar nadat hij in Griendtsveen als zoon van een tuinder het levenslicht zag, heeft de zingende kapper, de politieke aanjager van Helmond Aktief maar vooral de ‘sociale doorzetter’, zoals hij zichzelf betitelde, woensdag zijn laatste adem uitgeblazen. Hij somde eerder al eens op welke klippen hij omzeilde: drie hartinfarcten, een herseninfarct en een gesprongen blinde darm. Afscheid nam hij herhaaldelijk. Één keer houdt het geluk op, dat wist en accepteerde hij. ,,Maar”, fluisterde hij … ,,het houdt me wel bezig wat er aan die andere kant is.”