Volledig scherm
PREMIUM
Thera de Koning van ’t Slotje laat wat knipsels zien. © Thomas Dal

Thera de Koning uit Beek en Donk kon letterlijk niet om de tennisclub heen

BEEK EN DONK - Tennisvereniging ’t Slotje in Beek en Donk bestaat maandag precies vijftig jaar en dat wordt zaterdag gevierd op het sportterrein. Thera de Koning (76) is al sinds de beginperiode lid. 

Met haar jonge gezin kwam Thera de Koning in 1970 te wonen op Het Slotje, pal naast de dan pas één jaar oude en gelijknamige tennisvereniging. ,,Vanuit onze dakkapel kon ik zien of er een tennisbaan vrij was’’, vertelt ze glimlachend, nog altijd in hetzelfde huis wonend. Hoewel ze vroeger nooit zo van de balsporten was, kon ze de verleiding uiteindelijk niet weerstaan en werd ze als dertiger lid van ’t Slotje. ,,Als de club ginds had gelegen, was ik er denk ik niet aan begonnen. Maar nu kon ik er eigenlijk niet omheen.’’ Tot haar eigen verbazing vond ze tennis steeds leuker. ,,Het ging ook steeds beter. Achteraf gezien had ik misschien eerder moeten beginnen.’’

  1. PREMIUM

    Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

    DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.