In de kantine van Fiducia werden de vijf Ploegefistcheques uitgereikt door wethouder Inge van Dijk (rechts).
Volledig scherm
In de kantine van Fiducia werden de vijf Ploegefistcheques uitgereikt door wethouder Inge van Dijk (rechts). © FotoMeulenhof

Tiende Ploegefist in De Rips brengt ruim 15 mille op

DE RIPS - De tiende editie van het Ploegefist in De Rips heeft vorig jaar een bedrag van 15.825 euro opgeleverd.

In de kantine van voetbalvereniging Fiducia kregen de verenigingen die vrijwilligers voor het festijn hebben geleverd weer de jaarlijkse cheques uitgereikt. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouder Inge van Dijk.

Vorig jaar hebben zich in totaal vijf verenigingen ingezet om het Ploegefist weer tot een succes te maken. Dat zijn naast Fiducia Tennisvereniging De Rips, Kindervakantiewerk De Rips, Fanfare Concordia en carnavalsvereniging De Streupers (samen met dansgarde Euphoria). De vrijwilligers werden in de voetbalkantine ook getrakteerd op een feestavond.

Dorpsfeest

Het driedaagse dorpsfeest vindt sinds 2016 plaats in de bedrijfshal van loonwerkersbedrijf Ploegmakers. De eerste editie begon als een Night of the Proms-concert ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van Fanfare Concordia. In de loop der jaren groeide het uit tot het dorpsfeest dat het nu is. Het evenement trekt jaarlijks zo'n 2500 bezoekers uit De Rips en omgeving. De opbrengst komt elk jaar in z'n geheel ten goede aan het Ripse verenigingsleven.

In tien jaar tijd heeft het Ploegefist het Ripse verenigingsleven 98.135 euro opgeleverd. ,,Het doel was om de 100.000 euro te halen, dat hebben we nu net niet gehaald'', stelt Frans Ploegmakers, voorzitter van de organiserende stichting Ploegefist. ,,Als de verenigingen het ook zien zitten, plakken we er daarom nog maar een paar edities achteraan. Want naast het geld dat het de clubs oplevert, geeft de samenwerking tussen de verenigingen ook een goed gevoel.''

Waar de verenigingen het geld voor gaan gebruiken, is nog niet bekend.