Volledig scherm
PREMIUM
Het Piet van Thielplein in Beek en Donk. © Rene Manders

Toch evaluatie Ondernemersfonds Laarbeek; verhoudingen op scherp gezet

BEEK EN DONK - Het bestuur van het Ondernemersfonds Laarbeek gaat toch een onderzoek uitvoeren dat moet aantonen of de ondernemers in de gemeente achter dit nog jonge fonds staan. Hiermee komt het fonds terug op zijn eigen woorden van enkele dagen geleden. In een brief aan de gemeenteraad gaf het fonds toen aan dit niet te gaan doen, waarmee het een nadrukkelijke wens van de raad naast zich neerlegde.

Het bestuur voelt zich een ’speelbal van een politiek spel'. Als dat zo blijft, worden daar volgens voorzitter Maarten Rooijakkers ook consequenties aan verbonden, zo schrijft hij in de brief. Om die reden is het bestuur donderdagavond ook niet komen opdagen bij een vergadering van een raadscommissie waarin het Ondernemersfonds op de agenda stond. Het bestuur is van mening dat er onvoldoende vertrouwen is vanuit de politiek in het fonds. 

  1. Rel over schrappen afvalkalender Someren
    PREMIUM

    Rel over schrappen afvalkalen­der Someren

    SOMEREN - ‘Schandalig’, ‘wat zijn we diep gezonken in de Somerense politiek’ en ‘de integriteitsgrens komt in beeld’. Jules Klessens (VVD) was woensdagavond na dik vier uur debatteren over allerlei onderwerpen ineens woest op wethouder Guido Schoolmeesters. Hij gebruikte daarbij grote woorden. Bron van ergernis was het afschaffen van de papieren afvalkalender, het invoeren van een alternatieve versie door de Gemeenschapslijst en een bericht daarover op Facebook.