De achtbaan Fenix in attractiepark Toverland.
Volledig scherm
De achtbaan Fenix in attractiepark Toverland. © Thijs Peeters

Toverland komt voor het eerst met een festival

SEVENUM - Het Sevenumse attractiepark Toverland organiseert op 15 mei voor het eerst een eigen muziekfestival. André Hazes en band zijn hoofdact en afsluiter van deze eerste Toverland Live. 

De directie van het attractiepark heeft eerder al aangekondigd dat Toverland zich (nog) meer op evenementen gaat richten. Niet in de laatste plaats omdat de reeds bestaande Midzomeravonden en de Halloween Nights elk jaar meer publiek trekken.

Het nieuwe Toverland Live zal een nieuwe publiekstrekker moeten worden. Ditmaal gooit Toverland het over een muzikale boeg. Op 15 mei wordt er vanaf 19.00 uur tot middernacht in vier verschillende werelden van Toverland muziek gemaakt. Er komen vier podia in het park. Zo wordt het station van achtbaan Fenix voor één avond een club waar de Full Colour Experience van DJ La Fuente de dienst uitmaakt. Terwijl de DJ zijn ding doet, draait de achtbaan overigens gewoon zijn rondes.

Bij de houten achtbaan Troy zal Nienke Wijnhoven optreden en in Port Laguna staat coverband NOAH met leadzanger Stef Classens, bekend van The Voice of Holland.