Volledig scherm
Finish Kennedymars in Someren (archieffoto). © Jean Pierre Reijnen

Tweede doorkomst Kennedymars in Someren op zaterdagavond

SOMEREN - Organisator Joek blijft zoeken naar een optimale route van de Kennedymars in Someren. Nieuw dit jaar is een tweede lus door het centrum van Someren op zaterdagavond. Tot tevredenheid van inwoners en kasteleins die de afgelopen jaren reuring in het dorpshart misten na de start.

Wandelaars hadden al inspraak in de route, na de tocht van 2019 werd voor het eerst het publiek bevraagd. Dat kasteleins een extra lus door Someren wilden op zaterdagavond was al bekend, maar ook inwoners vroegen er nu nadrukkelijk om. Reden voor marsleider Davy van Otterdijk om opnieuw een aanpassing te doen. Hij ziet het als een verbetering. ,,Je kunt het zien als het finetunen van de route die wandelaars toch al zeer waarderen.”

De 58e wandeltocht start op zaterdagavond 4 juli om 20.00 uur op het Wilhelminaplein. Na een lus via Someren-Eind worden de wandelaars tussen 21.00 en 22.30 uur terug verwacht in het centrum van Someren. Deze ruimte ontstaat omdat Joek ook de passage op de Kuilvenweg op zondagochtend heeft veranderd. Wandelaars passeerden daar op zondagochtend, terwijl er ook veel golfers naar De Swinkelsche trekken op dat moment. Die onveilige situatie verdwijnt door rechtstreeks naar Someren-Heide te lopen.

Andere route in Deurne

Na de tweede passage door Someren zetten de wandelaars ook koers richting Asten, Ommel, Vlierden en Deurne. In Deurne is de route ook aangepast. Daar lopen de wandelaars nu door de Sint Jozef en steken ze bij de Vlierdenseweg het spoor over. Via de Hellemanstraat komen ze vervolgens door het centrum van Deurne. In Deurne wordt na twintig kilometer een grote zitpost ingericht bij het Hub van Doorne college. ,,Op verzoek van de wandelaars. Vorig jaar zat die post na dertig kilometer, maar de wandelaars wilden eerder zo’n post”, aldus Van Otterdijk.

Het is de derde aanpassing binnen drie jaar tijd. In 2018 koos Joek ervoor om het schema grondig op de schop te gooien en onder meer Asten-Heusden en Geldrop uit het routeboek te halen. Vorig jaar kregen wandelaars voor het eerst de keuze uit twee alternatieven: een deel van het parcours via de Strabrechtse Heide of via een verharde route er omheen.  Van Otterdijk verwacht dat het voorlopig bij deze aanpassingen blijft. ,,Ik denk dat we nu de optimale route hebben gevonden.”

Volledig scherm
De nieuwe route van de Kennedymars in het weekend van 4 en 5 juli. met een extra lus door Someren op zaterdagavond. En een kleine aanpassing in Deurne en bij de Kuilvenweg in Someren. © Google Maps