Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

Uitgebrande varkensstal Asten wordt bewaakt

ASTEN - De door een brand verwoeste varkensstal aan de Pijlstaartweg in Asten wordt beveiligd. Twee bewakers houden het pand in het buitengebied van Asten nauwlettend in de gaten sinds er zondagmiddag vijfhonderd biggen omkwamen.

Een dag na de vuurzee lijkt het vrij rustig op het perceel. Brandweerlieden en verzekeringsexperts doen rustig hun onderzoek en de beveiligers praten wat met elkaar. Waarom de stal bewaakt wordt is onduidelijk. De bewakers ter plekke willen geen uitspraken doen, hetzelfde geldt voor eigenaren Leon en Maartin van der Velden van het getroffen bedrijf Vevar. ,,Zij zijn druk met de afhandeling en hebben geen interesse om hun verhaal te doen”, aldus een kantoormedewerker.

Wat ook onduidelijk blijft is hoe de brand zondagmiddag rond 15.30 uur kon ontstaan. Het team brandonderzoek van de brandweer en de verzekering deden zondag onderzoek in de stal aan de Pijlstaartweg. Die was afgezet met hekken behangen met zwarte doeken. Passerende automobilisten en wandelaars die vaart minderen kunnen vanaf de openbare weg alleen de gaten in het dak en het roet zien. Het bord met de bedrijfsnaam is inmiddels van het terrein verwijderd.