Volledig scherm
Prins Peter d'n Twedde Peter Gielen Neerkant © Ulewappers Neerkant

Ulewappers aangevoerd door Prins Peter d'n Twedde

NEERKANT - Prins Peter d’n Twedde, ook wel bekend als Peter Gielen,  zwaait sinds dit weekend de scepter over het Ulewappersrijk. De 48-jarige financieel adviseur uit Neerkant gaat de carnavalskar trekken met zijn prinses Chantal. 

Peter Gielen is geboren in Deurne. Hij is 48 jaar en getrouwd met de 45-jarige Chantal Trines.  Beiden zijn opgegroeid in Neerkant en ouders van twee kinderen, dochter Veerle (13) en zoon Melle (10).

In zijn vrije tijd is Peter al bijna 40 jaar lid van Muziekvereniging Sint Willibrordus Neerkant, waar hij bugel speelt. Daarnaast is hij ook al 40 jaar lid van Voetbalvereniging Neerkandia waar hij nu jeugdtrainer is. Verder houdt hij er van om lekker in de tuin bezig te zijn. 

 1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.
 2. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
  PREMIUM

  Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

  NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.