Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP foto

Van der Loo koopt Rabobank-pand in Asten

ASTEN - Een strategische aankoop zodat het winkelcentrum Midas op termijn uitgebreid kan worden. Vastgoedmaatschappij Van der Loo heeft het Rabobankgebouw aan de Emmastraat in Asten gekocht. De bank blijft nog minimaal twee jaar op de huidige plek, is de afspraak.

Het zijn buren van elkaar: de Rabobank en winkelcentrum Midas. De kans dat je elkaar kunt kopen komt niet zo vaak voor, constateert manager Ton van der Loo. ,,De bank is bezig met een nieuwe strategie”, weet Van der Loo. ,,Ze hebben momenteel minder meters in gebruik en kunnen ook met minder toe. Ze gaan nu op zoek naar een nieuwe plek in Asten want ze willen hier blijven.”

Dat gaf de vastgoedmaatschappij de kans om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: uitbreiding van Midas dat momenteel vol zit. Op welke manier is nog volstrekt onduidelijk, aldus Van der Loo. ,,We zijn nu nog volop bezig met het bouwproject Wonen aan de Linde (ongeveer 70 woningen aan de Prins Bernhardstraat, red.). Dat kost tijd en geld. De afspraak met de Rabobank geeft ons nu ruim de tijd om met een plan voor die locatie te komen. Er is nog niets concreet.”

Het bankgebouw aan de Emmastraat is vijfhonderd vierkante meter groot op de begane grond, duizend op de eerste verdieping en nog een driehonderd op de tweede etage. Ondernemers met concrete plannen kunnen zich nu bij de vastgoedondernemer melden.