Volledig scherm
PREMIUM
Henk van de Mortel bij de voormalige villa van de familie Van de Griendt in Griendtsveen. © FotoMeulenhof

Vastgoedondernemer Henk van de Mortel uit Deurne: 'Ik wil graag ruimte om me heen'

VIDEOGRIENDTSVEEN - Vastgoedman Henk van de Mortel kan Deurne niet loslaten. Hij pendelt op en neer tussen zijn appartement in Amsterdam en de boerderij in Walsberg.

Henk van de Mortel staat op het bordes van de witte villa en geeft een stevige hand. ,,Let maar niet op de rommel. Het is stoffig en er liggen bosjes dode vliegen", zegt hij verontschuldigend. Niet dat het licht achterstallige onderhoud heel vreemd is: het huis is al een tijdje onbewoond, nadat zijn 93-jarige moeder naar een verzorgingshuis vertrok. Zijn moeder woonde er sinds 2000. ,,We kochten het van snackfabrikant Beckers. Moeder wilde er al haar hele leven wonen. Vroeger als klein meisje kwam ze er altijd langs."

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.