Raad van Elf en Masked Singer.
Volledig scherm
Raad van Elf en Masked Singer. © Tineke Mols

Veel vrouwen voor de prins in De Mortel

GEMERT - Muziek, actualiteit en humor, het zat er allemaal in tijdens de Krulavond, zaterdag in de Mortel. Het bijzondere bij de Krulstarte is, dat de avonden bijna in zijn geheel worden verzorgd door plaatselijk talent. 

Heel veel succes had de Raad van Elf, die in een geïmproviseerd zwembad kunstjes uithaalde, waarbij de eerste rijen regelmatig de spetters opvingen. Kostelijk. De zaal lachte zich een breuk. 

KUB, dat sinds enige tijd met een half been in De Mortel woont, was vanouds geweldig en kreeg het publiek moeiteloos mee. Prachtige teksten, een goeie performance en perfecte muziek. Maar dat kan ook niet anders met die stevige Beek en Donkse O&U-basis. ,,Kijk, zo kan een trompet ook klinken",  sneerde presentator Niels Huijbers vrolijk tegen de hofkapel.

Raad van Elf en Masked Singer.
Volledig scherm
Raad van Elf en Masked Singer. © Tineke Mols

De biercantus van de Vrienden van de Prins 2 was een beetje rommelig, maar erg leuk. Prins Jelco, die de hele avond ook al grappen over zijn vrijgezellenstatus kreeg te horen, moest tijdens het lied De Zevensprong zeven glazen bier naar binnen werken. Het ging hem goed af. 

De Krulkapel had voor de vrijgezelle prins een kandidaat gevonden. Al was dat niet makkelijk want 'het is net als met een parkeerplaats’. ,,De beste zijn meteen bezet en de rest is gehandicapt.” Ook de Vrienden van de Prins 1 hadden met een live-Tinder een flink aantal kandidaten voor de prins opgetrommeld. 

Voor veel sfeer en regelmatig een spontane polonaise op het podium zorgden de vier liedjes van Masked Singers die verspreid over de avond voor veel sfeer zorgden. Na afloop mocht het publiek raden wie er in het pakje zat. Hilarisch! 

De enige plaatselijke kletser Jos Huijbers had als pakkettoloog Harrie een leuke klets met veel goeie grappen. De ready To Dance-mariekes openden de avond en vooral de allerjongsten deden dat heel vertederend.

Gast en hekkensluiter kletser Hans Keeris was als zwaar rokende blaosmuzikant geniaal. Zijn teerbeminde vrouw poetste nooit. ,,Ik krijg meer stof binnen dan onze stofzuiger.”