Volledig scherm
De bovenlaag van de Vlierdensweg in Deurne laat los (archieffoto). © Bert Jansen

Veel werk aan de weg en omleidingen in Deurne

DEURNE - Deurne staat aan de vooravond van een flinke reeks aan werkzaamheden. Vanaf deze week liggen om beurten belangrijke wegen open, te beginnen met de Vlierdenseweg. Het slotstuk is de aanleg van de tunnel, waardoor het verkeer een jaar lang omgeleid zal worden.

Deurne kan de borst nat maken: de komende tijd zal het omleidingen regenen. Er zit een hele serie aan ingrijpende maatregelen aan te komen, die elkaar een voor een op zullen volgen.

Het begint deze week met de herstelwerkzaamheden aan de Vlierdenseweg. Die ging vorig jaar al op de schop, maar dat werk moet over nu de toplaag van de klinkers door een fabrieksfout los blijkt te laten. Bestratingsbedrijf MBI liet eerder al weten alle kosten op zich te nemen. Het herstellen gaat tot de eerste week van juni duren.

De weg wordt gelijktijdig afgesloten met de sluiting van de Lidl. Dit om de overlast zo veel mogelijk te bundelen, aldus verantwoordelijk wethouder Helm Verhees. Na de Vlierdenseweg staat de spoorwegovergang plus omgeving op de planning om aan te pakken. Er komen verkeerslichten die voor betere doorstroming zorgen en het asfalt om de overweg heen wordt vervangen. Het is de bedoeling dat dit voor de bouwvakvakantie is afgerond, laat de gemeente weten.

Stationsstraat

Daarna is de Stationsstraat aan de beurt. Het riool wordt daar vervangen en er komt nieuw asfalt. Deze klus moet in 2020 klaar zijn. Dit is noodzakelijk omdat tegen die tijd ook de bouw van de spoortunnel van start gaat. Hierdoor is de Binderendreef ongeveer een jaar afgesloten voor het verkeer.

,,Alles is afgestemd op die tunnel", vat Verhees het samen. ,,En we mogen niet te veel tegenvallers hebben, want anders gaat het niet passen met de planning."

De werkzaamheden aan de Hagelkruisweg - waar onder andere het riool vervangen wordt - zullen in december afgerond zijn. ,,Al met al is er op verschillende plekken overlast voor het verkeer in Deurne. Maar wel overlast voor een goed doel."

Volledig scherm
De bovenlaag van de Vlierdensweg in Deurne laat los (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof BV