Volledig scherm
Het verbodsbord bij het station van Deurne werd gisteren weggehaald. © ED/DB

Verbodsborden bij station Deurne weggehaald

DEURNE - De verbodsborden voor fietsers bij het Deurnese station zijn sinds vrijdag voltooid verleden tijd. Deurne en ProRail hebben nieuwe borden geplaatst met het dringende verzoek aan fietsers om af te stappen. 

ProRail had een paar weken geleden verbodsborden geplaatst, zonder de gemeente daarover te informeren. ProRail laat weten dat te betreuren. Vorige week is de kwestie opnieuw besproken.  Met de nieuwe borden willen ProRail en de gemeente duidelijk maken dat fietsers wel welkom zijn bij het station, maar dat het veiliger is om de overgang lopend over te steken. 

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.