Basisschool de Voordeldonk in Asten
Volledig scherm
Basisschool de Voordeldonk in Asten © Google Maps

Vernieuwde Voordeldonk in Asten opent in april 2023

ASTEN - Eindelijk weten de leerlingen van basisschool De Voordeldonk wanneer zij in een grotendeels nieuwe school les krijgen. Het vernieuwde en uitgebreide gebouw aan de Bergweg opent in april 2023.

 1. ‘Woonwagenpastoor’ Henri van Leuken doet iets 
wat kennelijk bijzonder is: hij gaat gewoon naar de mensen toe
  PREMIUM

  ‘Woonwagen­pas­toor’ Henri van Leuken doet iets wat kennelijk bijzonder is: hij gaat gewoon naar de mensen toe

  HELMOND/GELDROP - Het liefste heeft hij dat ze hem gewoon Henri noemen, maar Roma, Sinti en woonwagenbewoners spreken hem steevast aan met pater of pastoor. Diaken Henri van Leuken (67) is verantwoordelijk voor het woonwagenpastoraat in de 21 gemeenten van Peelland en de Kempen. ,,Als je niet weet hoe de mensen zijn, dan ga je naar ze toe om ze te leren kennen.”
 2. Koffie, Kletsen en Klassiekers in ’t Eind
  Kort nieuws

  Koffie, Kletsen en Klassie­kers in ’t Eind

  Someren-Eind - De organisatie van de activiteit ‘Koffie, Kletsen en Klassiekers’ mag maandagavond 26 juli deze zomeractiviteit in Someren-Eind weer op touw zetten. Door corona kon dat in 2020 niet. Met inachtneming van de geldende coronamaatregelen kunnen bezoekers elke vierde maandag van de maand op het terrein aan de Lierweg terecht. Daar kunnen ze onder genot van een bakkie troost weer oldtimers én bijzondere voertuigen met twee tot wel twintig wielen bewonderen en bespreken. K,K en K is van 17 uur tot 21 uur en de entree is gratis.