Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten op Prinsenmeer in Ommel © FotoMeulenhof

Verrassende wending in zaak huisvesting arbeidsmigranten in Ommel

DEN BOSCH/OMMEL – Een verrassende wending in de discussie over huisvesting van arbeidsmigranten op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel. Het gaat ineens niet meer over de aantallen, maar over de voorwaarden. Oostappen Groep blijkt al maanden akkoord met maximaal 384.

Aan het eind van de ruim anderhalf uur durende zitting doet de rechter een beklemmend beroep. Kunnen het gemeentebestuur van Asten en Oostappen alsnog een keer om tafel? ,,Want het contact is sinds december wel heel abrupt gestopt.” Gebeurt dat niet, dan doet hij op zijn vroegst 23 mei uitspraak over de vraag of huisvesting van arbeidsmigranten op het park in Ommel is toegestaan. ,,Het zou mooi zijn als mijn uitspraak niet nodig is”, zei de rechter die het gevoel heeft dat beide partijen qua opvatting niet zover uit elkaar liggen.

  1. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
    PREMIUM

    Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

    NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.