Brandweermannen uit Deurne die als eerste bij de Peelbrand kwamen, nu een jaar geleden: Lawrence Jacobs, Dirk Keunen, Luc Naus en Roel Keunen (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweermannen uit Deurne die als eerste bij de Peelbrand kwamen, nu een jaar geleden: Lawrence Jacobs, Dirk Keunen, Luc Naus en Roel Keunen (vlnr). © Rene Manders/DCI Media

Vier man sterk als eerste bij de grote Peelbrand: 'We hadden al gezien dat we het veld in konden vluchten’

DEURNE - Een brand melden om deze dan zelf te helpen bestrijden. Luc Naus zag 20 april vorig jaar rookpluimen toen hij uit Venray kwam. Hij reed naar post Deurne en kon door naar de Peel voor wat de grootste natuurbrand ooit zou worden. Dat is dinsdag een jaar geleden. Vier brandweermannen van het eerste uur blikken terug.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.