Volledig scherm
't Anker in Beek en Donk. © Kees Martens

Vier opties voor 't Anker in Beek en Donk onder de loep

BEEK EN DONK - Supermarkt Jan Linders, woningen, een combinatie van die twee of toch een park. Naar die vier bestemmingsmogelijkheden voor locatie 't Anker in Beek en Donk wordt op korte termijn onderzoek gedaan door een externe partij.

De gemeenteraad van Laarbeek stak medio maart een stokje voor een haalbaarheidsstudie die specifiek gericht was op de verhuizing van supermarkt Jan Linders, van het Heuvelplein naar de locatie van muziekcentrum 't Anker. Een aantal partijen opperde een breder onderzoek, naar verschillende opties voor 't Anker. Het college stemde daar uiteindelijk mee in en veegde de haalbaarheidsstudie voorlopig van tafel.

Voor het bredere onderzoek kwam vanuit de hoek van Jan Linders het aanbod een bijdrage te leveren, maar dit werd geweigerd. Een externe partij heeft de klus gekregen om zo tot onafhankelijke en objectieve onderzoeksresultaten te komen.

Uit de analyse moet één van de vier hierboven genoemde bestemmingsmogelijkheden naar voren komen als beste optie. Verschillende factoren wegen mee. Past de optie bij de ambitie van het Heuvelplein om een 'beleefplein' te zijn?

En wat is het effect op het groen, op de leefbaarheid en op nabije winkels en woningen?

Onderzoek

Het onderzoek dient in kort tijdsbestek plaats te vinden. Tijdens de raadsvergadering in maart werd toegezegd dat de resultaten voor de zomer binnen dienen te zijn, dus de deadline ligt begin juni. Zodoende kan de studie besproken worden in de raadsvergadering van 22 augustus.

Vanwege de geboden haast heeft het college de raad gepasseerd en 15.000 euro beschikbaar gesteld.