Volledig scherm
PREMIUM
Bianca Leesberg

Vlierden bundelt krachten voor ernstig zieke Bianca

VLIERDEN - Inwoners van Vlierden slaan de armen ineen. Ze willen samen tachtigduizend euro ophalen voor de ernstig zieke Bianca Leesberg, zodat zij een behandeling in Rusland kan ondergaan. De helft is na enkele dagen al binnen, dinsdagavond gaat het dorp verder met de inzamelingsactie tijdens een kerstmarkt op de lokale basisschool.  De 45-jarige Bianca Leesberg lijdt aan MS, een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Ze is in Nederland uitbehandeld en haar laatste hoop is een peperdure therapie in Rusland. 

Haar verhaal raakt een gevoelige snaar in het dorp en brengt de afgelopen dagen al veel mensen in actie. Tijdens de bijeenkomst op de school van haar kinderen worden zelfs zo’n driehonderd bezoekers verwacht, een kwart van het totale aantal inwoners. ,,Het leeft erg in Vlierden, iedereen in het dorp heeft het erover”, zegt docent Jorg Klerx van De Wegwijzer.

  1. Dansen op de tafels tijdens Quatsja! in Deurne
    PREMIUM

    Dansen op de tafels tijdens Quatsja! in Deurne

    DEURNE - Op grootse wijze werd zaterdag het eerste lustrum van Quatsja! gevierd in Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. De organisatie, zoals altijd in handen van carnavalsvereniging De Peelstrekels en de Quatsja!-commissie had gezorgd voor een avond met een sterk lokaal tintje en uitstekend amusement. Anders dan bij andere kletsavonden in Deurne. Daar waar in heel de regio iedereen altijd keurig naast elkaar zit, is er bij De Peelstrekels gekozen voor lange tafels, een keuze die vanaf de eerste minuut succes heeft, zo blijkt wanneer de prinsengarde het spits afbijt.