Volledig scherm
© P

Voetbalwedstrijd in Someren loopt uit de hand: ‘Keeper in z'n gezicht geschopt’

SOMEREN - De voetbalwedstrijd tussen SV Someren 14 en HVV Helmond 2, in de reserve zesde klasse, is zondag uit de hand gelopen.

Minstens drie Somerenaren werden geschopt en geslagen door HVV’ers. De keeper van de thuisploeg raakte gewond aan zijn hoofd en moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Volgens een speler van SV Someren die werd geraakt, ging het mis na een gele kaart voor een HVV’er. Die speler kreeg na zes minuten speeltijd in de tweede helft woorden met de leider van de thuisploeg. ,,De desbetreffende speler van HVV begon uit het niets op mij in te slaan en vervolgens werd onze keeper tegen de grond geslagen. Terwijl hij op de grond lag werd hij in zijn gezicht geschopt.”

Tikken

Scheidsrechter Robert van Lamoen bevestigt dat een speler gewond raakte en dat diverse andere Somerenaren tikken kregen. Hij noemt het een heel vervelend incident. Dieper erop ingaan kan hij niet omdat hij nog aan de KNVB moet rapporteren.

HVV-voorzitter Cissie Maas wil zondagavond van betrokkenen horen wat exact is gebeurd en stuurt de zaak dan door naar de voetbalbond.

De keeper van SV Someren 14 deed al aangifte, een tweede speler wil dat maandag alsnog doen. De politie heeft de zaak in onderzoek, aldus een woordvoerder.