Volgend jaar straalt Handelse Maria weer

VideoHANDEL - Een pronkstuk is het nu niet te noemen, het grote altaardoek met daarop een afbeelding van Maria-Tenhemelopneming in de kerk in Handel. Maar als schilderijenrestaurator Alice van der Knokke volgend jaar haar klus geklaard heeft, is het een heel ander verhaal. ,,Het hele schilderij komt dan echt tot leven.”

Van der Knokke begon eind november aan het karwei, dat vanwege de grootte van het doek niet in haar eigen atelier maar in de kerk O.L.V. Tenhemelopneming zelf plaatsvindt. Een ’vrij ingewikkelde restauratie', noemt ze het. ,,Vanwege de vervuiling, maar ook door de vele restauraties die het schilderij in de loop der jaren heeft ondergaan”, vertelt de Beek en Donkse. 

  1. Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    SOMEREN - Gedempte sloten weer open maken zodat het water bij hoosbuien makkelijker weg kan. Het plaatsen van elf nieuwe peilpunten om de waterstand in de gaten te houden en het leggen van nieuwe riolering. Al twee jaar doen de gemeente Someren en waterschappen Aa en Maas en De Dommel er samen alles aan om Someren weerbestendig te maken. Deze werkwijze wordt door de provincie Noord-Brabant als voorbeeld gezien. Gedeputeerde Johan van den Hout steunt de Somerense werkwijze en trekt er maximaal drie ton voor uit, bleek dinsdagmiddag tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.