Pastoor Jacques Verhees.
Volledig scherm
Pastoor Jacques Verhees. © Website parochie RK Franciscus

Voormalig Somerens pastoor Jacques Verhees (89) overleden

SOMEREN - Ruim 27 jaar was Jacques Verhees pastoor van de Lambertuskerk in Someren. Verhees overleed maandagochtend op 89-jarige leeftijd in zorgcentrum Eegelshoeve.

Mensen in beweging brengen, vragen stellen en antwoorden losweken. Dat is wat pastor Verhees graag deed, schrijft het parochiebestuur in een In Memoriam op de eigen website. ‘Mensen zijn belangrijker dan regels. Mensen zijn boeiend. De ontmoeting met hen is het mooist aan het pastoraat. Samen met een kleine dosis humor waren dat de ingrediënten voor zijn pastorschap.’

Someren was hoogtepunt pastorschap

Al snel bleek dat Verhees goed kon leren. Na een studie theologie belandde hij als wetenschapper in het onderwijs in Eindhoven, Gemert en Leuven. Door zijn verslechterende ogen ging hij het pastoraat in. Hij werd pastor in Bergen op Zoom, Veldhoven en Someren. Hij noemde zijn 25-jarig jubileum bij de Lambertuskerk als één van de hoogtepunten van zijn pastorschap.

Vanwege het coronavirus is er op dit moment geen publiekelijk afscheid. Op een later moment vindt er nog een gedachtenisviering plaats.