Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Vraagtekens bij sluiting consultatiebureau Bakel

BAKEL - Het besluit om het consultatiebureau in Bakel te sluiten, blijft in het dorp de gemoederen bezighouden. De Stem van Bakel wil dat het besluit wordt teruggedraaid en vanuit de gemeenteraad zijn er vragen.

Het consultatiebureau in Bakel was jarenlang gehuisvest in woonzorgcentrum De Wilbertsdries, maar daar kwam in maart van dit jaar een einde aan. De gemeente Gemert-Bakel nam het besluit vanwege de huurkosten: ze steekt haar geld 'liever in zorg dan in gebouwen’. Als alternatief is er nu in Bakel een wekelijks inloopspreekuur op dinsdagochtend. Ook de consultatiebureaus in Elsendorp en De Rips werden geschrapt. Jonge ouders uit de drie dorpen moeten voortaan naar Gemert.

  1. Pelsdierteller uit Gemert: Fiod-inval is ‘woest aangezet’
    PREMIUM

    Pelsdier­tel­ler uit Gemert: Fi­od-in­val is ‘woest aangezet’

    GEMERT - De inval door fiscale opsporingsdienst Fiod in zijn bedrijf is vorige week ‘heel woest aangezet’. Dat is de eerste reactie van eigenaar Pieter Schoone van de Inlevercentrale. Zijn onderneming die bontvellen telt, sorteert en controleert op kwaliteit en kleur is mogelijk betrokken bij grootschalige belastingontduiking door nertsenfokkers. Schoone zwakt het gebeurde af, zonder dieper in te gaan op de inhoud van de zaak ,,Het is niet zo schokkend als het nu lijkt.”