De bouwers van deze gierton-jacuzzi in Mariahout (vlnr) Stef van Rooij, Edwin Verbakel, Jeffrey Leenders, Koen van Uden, Evert van den Elzen en Tijn Vissers.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouwers van deze gierton-jacuzzi in Mariahout (vlnr) Stef van Rooij, Edwin Verbakel, Jeffrey Leenders, Koen van Uden, Evert van den Elzen en Tijn Vissers. © Rene Manders/DCI Media

Vriendengroep bouwt oude gierton om tot jacuzzi: ‘In de winter wil je wel dat de kachel het doet’

MARIAHOUT - Wat doe je als je je verveelt in tijden van lockdown? Gaan puzzelen, een oud breiwerk weer oppakken. Dat kan. Of je verbouwt een gierton, zoals de vriendengroep van Jeffrey Leenders uit Mariahout en omstreken die nu geniet van een werkende jacuzzi.

  1. Twee Deurnenaren onderscheiden
    Kort nieuws

    Twee Deurnena­ren onderschei­den

    Noud van de Kerkhof zet zich op allerlei manieren in voor Zeilberg. Daarvoor is hij nu beloond met de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne. Burgemeester Greet Buter reikte die uit. Van de Kerkhof is al 64 jaar lid van voetbalclub ZSV. Hij was speler, maar ook jeugdleider, bestuurslid en zat in de organisatie van het veertigjarig jubileum. Sinds 1991 maakt hij deel uit van Buurtvereniging Zeilbergsestraat, waar hij nu al ruim 20 jaar ook voorzitter van is. En Van de Kerkhof is vanaf 2015 actief voor de KBO-afdeling Deurne-Zeilberg.