Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vrijspraak voor Liesselnaar die vrouw zou hebben mishandeld

DEN BOSCH - Een 28-jarige man uit Liessel van Syrische afkomst is door de rechtbank vrijgesproken van ernstige mishandeling. 

Tijdens de rechtszitting schetsten de verdachte en zijn ‘slachtoffer’ twee totaal verschillende scenario's. De rechtbank hecht meer geloof aan de verklaringen van de man dan die van de vrouw die in februari vorig jaar in diens woning urenlang zou zijn mishandeld. Daarbij zou zij onder meer ernstig oogletsel hebben opgelopen. Tegen de man was twee weken geleden een jaar cel geëist. 

Volgens de Liesselnaar was de vrouw, met wie hij een relatie had, in razernij ontstoken toen zij dameskleding in zijn woning had gevonden. De man, die slechtziend is, had zich enkel geweerd tegen de aanvallen van de vrouw. 

Volgens de rechtbank ontbreekt elk bewijs voor het relaas van de vrouw. Na de ruzie waren beiden gaan slapen, waarna zij zich de volgende dag pas had laten behandelen aan haar verwondingen. Die waren volgens de rechtbank beperkt. Het oogletsel was toe te schrijven aan een erfelijke kwaal waar zij aan leed.