Volledig scherm
*Lunapark* van de *firma Hoefnagels*, wordt afgebroken nog voordat de kermis van Aarle Rixtel is afgelopen ivm ‘schermutselingen’. © FotoMeulenhof

Vrouw eigenaar in gezicht geslagen: lunapark verlaat kermis Aarle-Rixtel voortijdig

AARLE-RIXTEL - Een domper voor de basisschoolkinderen uit Aarle-Rixtel. Uitgerekend op de dag dat zij met hun kermiskaart gratis een attractie mogen uitzoeken, is een van de grootste alweer vertrokken. Eigenaar Frits Hoefnagels van de cakewalk Lunapark heeft besloten voortijdig de tent af te breken en is maandagmorgen vertrokken.

Het is om een signaal af te geven. Dat het gedrag van een van de kermisbezoekers niet door de beugel kan, verklaart Frits Hoefnagels zelf. Zijn vrouw is zondag door een klant op haar gezicht geslagen, bij meerdere exploitanten is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Meer wil hij er niet over kwijt. Zijn vrouw, die meehelpt om de attractie in de oldtimer DAF-truck te laden nog minder. ,,Ga weg met die camera”, schreeuwt ze. ,,Deze mensen verdienen het niet dat we vertellen waarom we weggaan.”

Het zou zijn gegaan om een ouder die de attractie in wilde om zijn of haar kind te begeleiden. ,,Maar wat er precies is gebeurd, weten wij ook niet”, zegt mede-organisator Peter Geene. ,,We hebben van omstanders een ander, genuanceerder verhaal gehoord. Mevrouw Hoefnagels zou zich zelf ook niet heel diplomatiek hebben gedragen. Dat maakt het moeilijk om er als organisatie op te reageren.”

Op het kermisterrein is nu tussen de kraampjes en attracties als de botsauto’s een groot, gapend gat. Geene zegt het ontzettend spijtig te vinden voor de ondernemers die wel tot en met morgen blijven. Ook de basisschoolkinderen uit het dorp zijn de dupe. ,,Op Dolle Kermismaandag krijgen zij een gratis kaartje voor een attractie en een suikerspin, oliebol of zuurstok. Zij hebben vanmiddag minder om uit te kiezen. Terwijl, we hebben deze actie juist bedacht om de kermis weer meer leven in te blazen. Het ging daar de goede kant mee op.”

De organisatie laat zich overigens ook niet zomaar uit het veld slaan. Met of zonder Lunapark: ,,Volgend jaar heeft Aarle-Rixtel gewoon weer een kermis”, aldus Geene.