Volledig scherm
Wanda Kuijpers (rechts op de voorgrond) © Wanda Kuijpers

Wanda Kuijpers uit Aarle-Rixtel krijgt ingezameld speelgoed nog niet aan de straatstenen kwijt

Het begon als een spontane actie. Enkele weken geleden plaatste Wanda Kuijpers uit Aarle-Rixtel een oproep op sociale media om bruikbare kinderspullen in te zamelen voor de minderbedeelden. Maar nu zit ze met een berg speelgoed die ze aan de straatstenen nog niet kwijtraakt. 

De Aarle-Rixtelse kondigt daarom aan het vervolg van de actie anders aan te pakken dan aanvankelijk de bedoeling was. Mensen die het nodig hebben mogen woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur maximaal vijf cadeaus komen uitzoeken.  

,,Met welzijnsorganisatie Vierbinden had ik eerst afgesproken dat we de cadeaus zouden uitdelen aan alle armlastige gezinnen in Laarbeek. Dat zouden er 74 zijn, nu blijkt het om ‘slechts’ 25 kinderen over de hele gemeente te gaan. Terwijl ik wel voor duizend kinderen spullen heb. Het was werkelijk zóveel, dat konden we niet eens allemaal inpakken", zegt ze.

Aanleiding voor de oproep om speelgoed, knuffels en boeken in te zamelen was een tv-uitzending. ,,Ik zag een vrouw die regelmatig traktaties maakt voor kinderen die zich anders ziek melden voor school. Hartverscheurend vind ik dat”, schreef ze medio november op Facebook. Kuijpers kreeg direct van alle kanten respons. De spullen konden worden gebracht bij Snoeperij Jantje en Cendra, de actie werd veelvuldig gedeeld op sociale media. 

Nu ligt alles - gesorteerd - opgeslagen bij jongerencentrum Cendra in Aarle-Rixtel, maar daar kunnen ze niet heel veel langer meer staan. De ruimte is nodig voor andere, geplande activiteiten. ,, Ik moet er mee leuren en daar ben ik eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ik heb gebeld met het asielzoekerscentrum, het Leger des Heils, het centrum voor Jeugd en Gezin, een stuk of tien van zulke organisaties. Niemand wil het hebben. Bovendien, hoe kunnen wij bepalen wat bijvoorbeeld een meisje van 6 zou willen? Misschien is ze wel heel wijs voor haar leeftijd en wil ze iets anders dan dat wij dachten. Daarom mag iedereen zelf komen uitzoeken. We gaan er wel een beetje op letten dat er geen misbruik van wordt gemaakt.”

Volledig scherm
© Wanda Kuijpers
Volledig scherm
© Wanda Kuijpers
  1. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
    PREMIUM

    Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

    NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.